En salig blandning...

Tänkte uppdatera er om vad som har hänt i mitt kaotiska liv sedan sist...

Förra söndagen var det äntligen dags för den efterlängtade SPA-behandlingen. För ett år sedan lovade Anders kompis Micke att han skulle bjuda mig på SPA om Anders fick ta MC-kort...jag hade i princip lovat Anders det men med en "muta" blev det ett lite lättare beslut. Jag och Mickes tjej Lisa var inbokade tillsammans på en lerbehandling med ungersk lera. Först till det som utspelar sig på morgonen innan jag ska iväg. Ett fenomen som jag även känner igen varje gång jag ska till frisören eller tandläkaren - nämligen att man håller på och fixar till sig innan. Jag gick upp tidigt och skrubbade kroppen, rakade benen och smorde in mig. Allt för att verka mindre sunkig med tanke på att jag är lycklig om jag hinner tvätta bort sminket på kvällarna innan jag somnar och att min kropp har fått lägre och lägre prioritet sedan jag fick barn. Det är samma sak när jag ska till frisören - då tvättar jag håret innan även om de tvättar det hos frisören. Ska jag till tandis kör jag järnet med tandtråd och munskölj. Jag är verkligen superduperdålig på att använda tandtråd - det är jobbigt, tråkigt och tar tid.

Väl framme på Axelsons i Gallerian möts vi av två superfräscha flickor som skulle utföra behandlingen. Min behandlings"tjej" var dessutom gravid och vi började småprata lite om det eftersom senaste gången jag var på Axelson var för att få en gravidmassage och två dagar senare gick vattnet. Som en ren artighetsfras frågar hon mig: - Gick allt bra sen då?
Nu kommer vi till ett fenomen som jag lider av - att inte kunna linda in sanningen eller bara hålla tyst:
-Nja...det kan jag väl inte påstå....förlorade en massa blod och höll nästan på att stryka med...sen blev Saga dålig och fick ligga med andningshjälp i nästan en vecka...
Det är då jag ser skräcken i det arma flickebarnets ögon...och försöker släta över det hela med att säga:
- Men för dig går det säkert bra...
Jag kunde känna att vår relation var lite infekterad vid det här laget och beslutade mig för att vara tyst nästan hela behandlingen och om jag var tvungen att öppna munnen skulle det vara för att ooooa och mmmm. Det var en otroligt lyckad behandling och jag var len som en bebisstjärt när jag gick därifrån.

Vi har börjat renoveringen av vår nya lägenhet. Anders har på 5 dagar rivit ur halva lägenheten, spacklat och målat nästan allting. Det har gått så smidigt...därför blev jag inte förvånad när Anders ringde och berättade att det läckte in vatten från taket utanför...det är nu det börjar...har ni sett "Lyxkåken" med Björn Skifs? När han köper ett hus och saker bara går åt helvete? Vi får hoppas på det bästa men just nu är inte motivationen på topp och vi kan inte slipa golv eller tapetsera för de måste troligen bräcka upp hela väggen.

Saga har tagit sina första steg!!! Den stora händelsen skedde i hennes Farmors kök. Med hjälp av lockande och pockande tog hon likt en fyllekärring fem stycken stapplande steg. Sedan kom hon på att hon faktiskt gick och då satte hon sig skrajset ner. Nu verkar det som hon aldrig kommer att gå igen. Det känns som att hon tänker: - Näee...nu har jag prövat på det här med att gå och det var inte så roligt och upphetsande som jag trodde så jag fortsätter nog krypa. Som mamma försöker jag inte stressa upp mig över att hon inte kan gå vid 14 månaders ålder...försöker kompensera med att framhäva hennes starka sidor till folk som frågar om hon kan gå ännu: - Hon kan recitera Koranen och rabbla alfabetet baklänges...och alla kungar sedan Gustav Vasa...

Lite nytt på bebisfronten...Nej, jag är INTE gravid. Jag säger grattis till Elin som fick en liten Anna (vilket underbart vackert namn) på skottdagen och till Sagas lilla kusin Astrid som föddes i natt.

Bye for now...

Over and out...

Y.S
/Anna

RSS 2.0